Til forsiden » Historien

Historien

Højmark Forsamlingshus & Idrætshaller – midt i Naturens Rige

Højmark, den oprindelige del af Sdr. Lem Sogn, ligger på en såkaldt bakkeø, en del af Vestjylland med frodig agerjord og med udsigt over Ringkøbing Fjord. Den gode jord har i århundreder været basis for en stærk, aktiv, selvhjulpen bondekultur, med overskriften, sammenhold og vi løfter i flok.

Der har altid været ildsjæle i Højmark, og det er her også i dag. Synlige resultater af denne foretagsomhed er: et kirketårn i 1924, forsamlingshuset – Jyllands største i 1934, idrætshal i 1966 og hal nr. 2 i 1992.

Kirke, sognehus, Friskole, kommunalt børnehus, forsamlingshus og 2 idrætshaller ligger med få skridts afstand til hinanden og danner kernen i Højmark. Et kulturcenter, der tiltrækker folk fra nær og fjern og langt uden for sognegrænsen.

Højmark Forsamlingshus og Idrætshaller er en institution, hvor der hver uge strømmer hundredvis af mennesker fra et stort opland til Højmark til sport, fester, banko og møder af en hver art: virksomheds-, kommunale- lærerkreds-, landboforenings- og foreningsmøder.

Kulturelt står vi ikke af vejen, og området bunder er gode tilbud som superligafodbold, -håndbold, musik, film, teater og ikke mindst den skønne natur, som lige er på den anden side af vinduet og som vi lever i og bruger med omtanke – med høj energi, højt humør og ikke mindst med højt til himlen.

Med så levende et lille samfund beliggende i en pragtfuld natur må det være et oplagt sted for mange at slå sig ned.

Vi byder alle hjertelige velkommen til vores landsby og vil gøre vores til at du/I føler jer velkommen og en del af fællesskabet.

Læs mere her om lokalerne

Intet forsamlingshus uden frivillige og sponsorer.

Læs mere her om forpagteren.